10k

10000! Wau! Vaikka tiedän suuren osan liikenteestä tulleen tutuilta ihmisiltä, saa luku silti minut nöyräksi. Ehkä mietelmäni ovat kiinnostaneet, suututtaneet, ärsyttäneet, ahdistaneet, ilahduttaneet tai lohduttaneet...mutta eivät ole kuitenkaan jättäneet ihan kylmäksi, sillä samat lukijat ovat tulleet sivulleni myös uudestaan. On ollut mielenkiintoista saada kirjoituksistani palautetta ja seurata millä eri hakusanoilla blogiini löydetään. Blogiani on myös luettu lähes kahdestakymmenestä eri maasta, toki 9/10 vierailuista tullen silti Suomesta, jopa ympäri vuorokauden. Ilahduttaa ajatella, että ehkä myös joku ulkosuomalainen saa värikästä suomenkieltä lukiessaan hyvän mielen ja koti-ikäväänsä hieman pienemmäksi. 

Muistan ajan kun asuin Roomassa vuoden, ilman omaa tuttua äidinkieltä arjessani, ilman mainittavia yhteyksiä kotimaahan. Sain riidellä sähkölaskusta italiaksi (ja käsin) italialaisen signoran kanssa, opetella ajattelemaan italiaksi jotta paikallisten nopeassa ajatustenjuoksussa pysyin mukana ja jopa yliopiston numeerisen analyysin tentitkin olivat suullisia, italiaksi tottakai. Olisipa silloin ollut suomenkielistä blogiluettavaa tarjolla vapaa-aikaan...tai edes toimivaa nettiyhteyttä suomenkielisille sivuille!

Kehitys kehittyy ja ajat muuttuu. Jatkanen kirjoittelua vielä, niin kauan kuin asiat mieltäni askarruttavat ja niin kauan kuin laskurin luku kasvaa. Näin jätän jäljen elämästäni myös tytöilleni, koska vanhempien asiat ja mielipiteet asioihin alkavat valitettavasti kiinnostaa vasta sitten kun on jo liian myöhäistä niiden perään kysellä. Minut on herätetty elämän rajallisuuteen geeneissäni mahdollisesti periytyvällä varhaisen iän alzheimerilla, kuin myös päässäni majailevalla aivokasvaimella. Minulla on rajallisesti aikaa tehdä mitä haluan, kuten kaikilla meillä. Minä vain tiedostan aikani rajallisuuden arjessani voimakkaammin kuin moni muu. Nyt lähden ylläpitämään terveyttäni ja juhlistamaan virtuaalista rajapyykkiä 10 000 metrin juoksulenkille, miettimään päätäni taas tyhjemmäksi. Antakaa palautetta, haukkukaa, kehukaa ja kommentoikaa. 

Kuljetaan yhdessä vielä hetken matkaa.


Kommentit

  1. odotan innolla milloin luku on 42195.....

    VastaaPoista
  2. No nyt on hämmennys täälläkin päässä :S
    Toivottavasti kuljetaan vielä pitkä matka. Ja kovasti voimia oikeiden asioiden miettimiseen.

    VastaaPoista
  3. totta. Koskaan ei kannata jättää tekemättä ja elää sillä sitku-tyylillä. Olet ajatuksissa.

    nimim. Tyttö kera kahden koiran sun läheltä

    VastaaPoista
  4. Hih. Näin ulkosuomalaisena ja just blogisi löytäneenä tuli tästä tekstistäsi hyvä mieli !

    VastaaPoista
  5. Tsemmppiä kohti maratonin maalia! Ja sen jälkeen luonnollinen etappi onkin ultramaraton:)

    VastaaPoista
  6. Olet kirjoittanut hienosti ja avoimesti ruuhkavuosia elävän naisen mietteistä. Ihailen energiaasi.

    VastaaPoista
  7. Liityn yhdessä kulkevien joukkoon!
    Kiitos hienoista ajatuksia herättävistä ja lämminhenkisistä kirjoituksistasi. Olet ajatuksissani. Halauksia. T. Tyttönen

    VastaaPoista
  8. Lähellämme on lämpöä ja inhimillisyyttä enemmän kuin arvaammekaan. Sydämellisiä ihmisiä jotka miettivät samanlaisia elämän kiemuroita kuin kuka tahansa meistä. Avoimuus ja rehellisyys auttaa näkemään. Haurauden ja heikkouden tunnustaminen itsessään avaa ihmissuhteissa uusia polkuja, jotka koskettavat ja kannattelevat eteenpäin. Kiitos kaikista palautteista: täällä, kasvotusten, meileissä, puhelimessa. Ne merkitsevät minulle todella paljon <3.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Suositut tekstit