Onnen pipanoita

Sykähdyttäviä hetkiä elämässä on ne, kun aika pysähtyy hetkeksi. Kun oikeasti tuntuu siltä että maailman meno seisahtuu, tulee yhtäkkiä sisäinen lämmin olo ja lisää luxeja lähialueelle, aivan kuin valon aura kietoutuisi ympärille. Siinä lyhyessä hetkessä aistii todella kokonaisvaltaisesti, että oikeastaan on hemmetin hyvä olla juuri nyt. Nämä hetket tulevat yleensä ihan yllättäen, ilman mitään erityistä tapahtumaa tai saavutusta juuri sinä nimenomaisena hetkenä. Mutta ne vaativat omat onnistumisensa pohjalle, jotta ne ilmaantuvat aistein koettaviksi. Haasteena kuitenkin on, ettei näitä onnen hetkiä ole tietoisesti hankittavissa, eikä niitä saa tilaamalla tiettyyn hetkeen. Mitä ne sitten vaativat tullakseen? 

Minun ajan saa pysähtymään, kun elämänhallintani on kunnossa ja ihmiset ympärillä resonoivat läsnäolooni positiivisesti. Kun aamu alkaa tarpeeksi rauhallisesti, lapset heräilevät hyvällä tuulella, aamukahviini on maitoa, tavarat löytyvät omilta paikoiltaan, on hyvä tukka- ja vaatepäivä, maha ei pömpötä, tiedän että pääsen päivän aikana urheilemaan ja töissä on tiedossa mielenkiintoista ja tarpeeksi haastavaa tekemistä. Kun saan sumplittua monta kärpästä yhdellä iskulla, kun päivän aikataulutus tuntuu menevän kohdilleen ja tulevaisuudessa on jotain kivaa suunniteltavaa ja odotettavaa. Kun ihmiset hymyilevät ja energisoivat muita ympärillään, ja kun arjen huumori saa nauramaan ja ihmisillä on pilkettä silmäkulmassa. Kun ongelmat ja ikävät takaiskut saavat omat ratkaisumallinsa, ja tunnelin päässä näkyy valo. Kun joku tuttu tuntematon sanoo ystävällisen sanan, kun voin ilahduttaa muita hymylläni, kun voin auttaa ja olla tarpeellinen.

Näiden omien onnen pipanoiden huomaaminen ja tietoinen lisähaaliminen edesauttaa tämän maagisen hetken kokemista. Ihminen elää pipanoiden antamalla energialla. Positiivisuudella, joka on opeteltavissa. Minusta on ihanaa voida iloita pienistä asioista suurella sydämellä. Saatan olla pohjattoman tohkeissani jostain hyvin pienestä, vaikka löytämistäni suloisista leppäkerttupinneistä tytöilleni, ja pursuta sitä iloa ympärilleni kyllästymiseen asti (veljeni voi allekirjoittaa tämän varsin hyvin), kun taas suuret kalliit asiat menettävät maagisen voimansa arvoonsa nähden suhteellisesti paljon nopeammin. Tietyn elintason saavuttamisen jälkeen ihminen huomaa, kuinka vähään materiaan voisi olla tyytyväinen. 

Ahdistavat ja negatiivisetkin asiat pystyy tietoisesti laittamaan syrjemmäksi. Moni asia helpottuu kun miettii vaihtoehdot läpi. Jos en pysty mitenkään helpottamaan tilannetta juuri nyt, lopetan sen murehtimisen. Jos on asioita mihin pystyn vaikuttamaan, teen suunnitelman siitä kuinka vien ne eteenpäin, askel askeleelta, ja sen jälkeen lopetan taas niiden ylenmääräisen vatvomisen. Ja jos oikein paljon tulee lunta tupaan, otan tahdonvoimalla tietoisen asennemuutoksen päälle, yritän väkisin löytää positiivisen puolen asioista, ja kas... huomaankin illalla olleeni loppupäivän jo hyvällä tuulella ihan aidosti. 

Pidetään maagiset hetket voimissaan! Uskotaan omiin mahdollisuuksiimme vaikuttaa, ollaan terveesti ylpeitä siitä mitä ollaan, eikä vähätellä itseä syyttä suotta, rutista pikku asioista. Eikä niistä isommistakaan. Nitinät ja natinat jää pään sisälle vinkumaan, tsempit ja kehut ja kohteliaisuudet leviää ympäristöön. Jokaisesta löytyy positiivista kommentoitavaa jokaiselle päivälle, miksi emme sitten sanoisi hyviä asioita ääneen? Positiivista voimaa saa muilta, kun ottaa sen oman rutun silmien välistä ensin itse pois. Asenne ratkaisee, aina.

Loppukaneettina sanottakoon, että huonojakin hetkiä toki on ja ne sallittakoon. Näppylöitä saan mm. herkästi joissain medioissa haastateltujen loputtomasta positiivisuudesta. Katsokaapa vaikka joskus Faktaa – kaikki yritysjohtajat ja pikkupomot ovat hammaskiilteet loistaen kuvissa, vaikka konkurssi olisi oven takana tai brändijohtajan opit eivät olisikaan purreet niin tehokkaasti kuin haastateltu antaa ymmärtää. Olisipa kiva nähdä jonkun joskus riisuvan Fakta-kulissinsa ja olevan vähän erilainen, vaihteeksi.


Kommentit

Suositut tekstit