Tahdikas

Nykymenossa minua häiritsee joskus ihmisten tahdittomuus. Hetkittäinen käytöstapojen unohtaminen, itsekkyys ja täydellinen tilannetajun, samaistumisen ja myötäelämisen puute. Vapaa sana on jostain ihmeellisestä syystä muuttunut kuin oikeudeksi pasauttaa mitä tahansa suoraan, häpeilemättä, ilman minkäänlaista itsekontrollia. Mielipiteen vapaus, internetin näennäinen avoimuus ja nyky-yhteiskunnassa korostunut individualistien sparraaminen on ajanut tilanteeseen, missä asiallisuus ja tahdikkuus onkin kärsinyt inflaation.

Vai onko meillä niin kiire sanoa oma mielipiteemme asioihin, ettei keritä yhtään miettiä sanomistemme vaikutuksia laajemmin, nukkua yön yli? Onko elämisen sykli vienyt meiltä harkintakyvyn? Twitterfiidi kun katoaa massaan minuuteissa ja terävät sutkautukset voivatkin jäädä sitten ilman jatkotwiittauksia. Apua! Ja huomenna onkin jo ihan uudet aiheet, mihin pitää keritä kärkijoukoissa kommentoimaan, sanomaan se oma tärkeä mielipide, olemaan esillä. Eilisen puheenaihe kun on jo eilistä, painettu lehti toistaa antiikkia. So old school.

Minua kuitenkin ärsyttää tällainen pikareagointi asioihin aina vain enemmän. Jokaisen ihmisen ei tarvitsisi henkilökohtaisella tasolla aina pyrkiä reagoimaan asioihin kuten yrityksen kriisiviestintäjoukkojen. Asiallista olisi, jos aina ymmärtäisimme pysähtyä hetkeksi katsomaan hieman oman navan ulkopuolellekin, ennen tekoja.

Vai mitä olette mieltä suosituimmista keskustelufoorumeista ja niiden laadusta? Pikaistutaan ja puhalletaan tuohtuminen sekunneissa ulos. Tai facebookista, missä toisinaan kilpaillaan siitä, kuka on ihkuttamassa kaveripäivityksiä muita nopeammin. Ensimmäinen peukku ja sydän huomataan aina vahvimmin, niinkö? Onhan se toki omanlaistaan viihdettä ja aikansa kuvaa, mutta silti...

Kunkin elämäntapa on toki oma valinta. Toivoisin vain, että se olisi silti aina tahdikasta ja toiset ihmiset huomioon ottavaa. Aina ei myöskään tarvitsisi kuplia pinnalla. Viestimien äärellä päivystäessä kun saattaa jopa unohtaa elämänsä niiden ulkopuolella.

Välillä saattaa tehdä myös todella hyvää uppoutua vaikka astangaan ja antaa ujjayi-hengityksen rahista. Keskittyminen bandhoihin ja asanoihin voisi tehdä sinullekin hyvää. Kokeileppa! Kuukauden kokemuksella voin vain lämpimästi suositella!


Kommentit

  1. Ihan samoja asioita olen miettinyt. Sanat kuitenkin saattavat satuttaa ja jäävät mieleen, vaikka ne "etusivulta" poistuvatkin. Pitäisiköhän näppäimistöön asentaa "rattilukko" ?!

    VastaaPoista
  2. Ja sama ongelma on temperamenttisten ihmisten kanssa. Kuinka unohdat loukkaukset, jotka on sanottu pikastuksissaan, harkitsematta? Kun kuitenkin väistämättä tulee sellainen olo, että niissä on aina joku perä. Mutta rumat sanat kuitenkin aina rumentaa vain sanojansa.

    Kiitos Pibo kommentista :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Suositut tekstit