Pallo on pyöreä

60 000 vierailua sivustolla! On se vain aika huimaa. Hienoa, että näinkin useaan otteeseen ovat pähkäilyni kiinnostaneet! Tämä bloggailu on ollut melkoinen matka niin itsetuntemukseen, kuin sosiaalisen median opiskeluunkin ja viestintään. Työkalujen opettelun lisäksi olen samalla tullut tutuksi Google Analyticsin kanssa, oppinut ymmärtämään digitaalisen jalanjäljen jäljitettävyyden, sekä päässyt sisälle ihmisten verkkokäyttäytymiseen. Aivan loistava oppikoulu jo näin ammattimielessäkin, sillä useinhan asioita ei syvällisemmin opi, ellei itse heittäydy täysillä virtaan mukaan.

On ollut myös ihan mielettömän jännä huomata, kuinka blogia on luettu ympäri maailmaa. Niin ne suomalaiset leviävät joka kolkkaan, ja sitä äidinkieltään haluaa lukea myös pallon tuolla puolen. Lukumerkintöjä löytyy niin Indonesiasta, Intiasta, Belgiasta, Romaniasta kuin Venezuelastakin. Yllättävin taitaa olla tuo Etelä-Korea, jossa lukukerrat ylittävät sadan. Olisi kiva kuulla palautetta myös näiltä kaukaisimmilta lukijoiltani, miltä tekstini ovat tuntuneet!

Teknologian päivittymistäkin blogin tilastoista pystyy seuraamaan: mitä selainta ja käyttöjärjestelmää kukanenkin käyttää, sekä miltä sivuilta ja millä hakusanoilla blogiini löydetään. Hakusanoistakin löytyy vaikka mitä hauskaa: on eloveenaa, narkkaria, etanaa, ihmissuhteita ja tukiverkkoja. Lukuajankohdistakin hauskasti näkee, kuka kukkuu öisin tai muuten vain kuluttaa pikkutuntejaan sivustollani paremman tekemisen puutteessa.

Olen selkeästi ilahduttanut, lohduttanut, mutta myös ärsyttänyt ihmisiä ajatuksillani ja mietteilläni, hyvin usein tahtomattanikin. Olen onnellinen antamastani olkapäästä, mutta samalla myös pahoillani aiheuttamastani mielipahasta. Toisaalta kyllä ajattelen, että kaikki tunnereaktiot vievät aina ajattelua pidemmälle. Ja lopulta kaikki koettu turbulenssi konkretisoituu itsekunkin elämään aina hyvänä. Tavalla tai toisella. Toisaalta myös se, mikä on ylittänyt joskus ärsytyskynnyksen, on minulle ollut usein aika yllättävää. Ja odottamatonta. Monesti on hämmästyttänyt myös se, kuinka samanlaista elämää me kaikki kuitenkin elämme. Samoja asioita läpikäydään, samoja mietteitä on monilla. Mutta aidosti kuuntelevaa korvaa ei usein ole monellakaan.

Viestintä on taitolaji. Ja niin on myös strateginen hiljaisuus. Oppia elämä kaikki.
Jatkan bloggailua kyllä, mutta jatkossa ehkä hieman eri teemalla.
Seuraavaan kertaan, pupuset!


Kommentit

Suositut tekstit