Lasten kanssa.

Mentaaliharjoittelu onnistuu yleensä hyvin. Kun kuvittelee uudet tai jännittävät tilanteet etukäteen voitokkaina ja mielikuvaharjoittelee tilanteet ennalta ihan askel askeleelta, on onnistumisen todennäköisyys paljon parempi. Alitajunta ei silloin ota huomioon epäonnistumisen mahdollisuutta ja kuin itsestään tekee asiat niin, että onnistuu. Tämä sopii hienosti myös tiettyjen liikeratojen harjoitteluun, kuten esimerkiksi että tiskikoneen avaamisen jälkeen käsi menee automaattisesti sulkemaan hanan.

Lasten kanssa kyseisen toiminnon harjoittelu on hieman haastavampaa, ne kun osaa yllättää aina harvinaisen hyvin puun takaa. Mutta aika hyvin opettelua vaatii myös se, miten pitää oppia olemaan kontrolloimatta kaikkea ympärillä tapahtuvaa, miten oppia kaaoksenhallintaa ja -sietoa. Sillä lapset osaa kyllä kaaostaa tilanteet kuin tilanteet, ja jouston määre saa ihan uudet mittasuhteet. Lasten kasvatus onkin parhaimpia johtamisen koulutuksia mitä tiedän, eikä olisi mikään häpeä laittaa sitä yhdeksi riviksi CV:een. Se miten ko oppi otetaan huomioon työelämässä, onkin sitten aivan toinen asia. Tämän lisäksi tunneskaala räjähtää käsiin, ei ole enää vain haaleeta vaaleeta vaan ihan pikimustaa tai hohtavan valkoista – voi mikä rikkaus! Lasten kasvatus saa PMS-mielialavaihtelutkin tuntumaan kakunpalalta. Tämän realiteetin oppii jo syntymässä: oikeaa kipua ei ole tuntenut ennen synnytystä, se menee niin yli kaiken kuviteltavissa olevan ja saa kaiken muun kalpenemaan. Seuraavaksi onkin aika oppia kidutusmuodoista pahin: jos ei saa kunnon syvää unta vuoteen, meinaa oikeasti järki lähteä - siinä tilassa voi olla täysin syyntakeeton. Ja seuraavaksi: voi sitä huolen määrää kun lapsi pitää ensimmäistä kertaa päästää jonnekin yksin, tuntuu että sydän rutistuu rusinaksi huolesta. Murkkuaikojen kapinaa en uskalla edes vielä kuvitella!

Mutta mikään ei ole niin ihanaa kuin omat lapset! Pienet sormet jotka kietoutuu kaulan ympärille ja sanoo sinua maailman iha-iha-ihanimmaksi! Voi sitä pyyteettömän ihailun ja hellyyden määrää! Lasten tuoksukin on jotain niin valloittavaa, paras parfyymi maailmassa, ja mikään ei ole niin ihanan kuuloista kuin lapsen nauru :) ! Kerrankin vyötärömakkaroilla tai tukan asennolla ei ole mitään väliä, vaan olet täydellinen ihan sellaisena kuin olet. Elän elämäni parasta aikaa!

Kommentit

Suositut tekstit